Külső mosás:

Külön vegyszerrel tisztítjuk a felniket, amely segíti eltávolítani a makacs szennyeződéseket és az odaégett fékport.

Majd előmossuk a teljes autót amely szintén a makacs szennyeződések eltávolításához szükséges, ezután magasnyomású borotvával megtisztítjuk az autót a rárakódott szemcsés szennyeződésektől.

Aztán jöhet a kézi samponos mosás, amelyet öblítés követ.

Viasszal ápoljuk ezután a gépjárművet, majd szárazra töröljük mikroszálas törölközővel.

A végén pedig jöhet a gumiápolás amely nem csak szebbé teszi az autót de ápolja és védi a gumikat.

mercure_autokozmetika_slider

Alap Belső tisztítás:

Az ember azt hinné, bárki tud porszívózni, pedig ha igazán tiszta autót szeretnénk akkor azért több kell egy hétköznapi porszívónál.

Portalanítjuk a műanyag felületeket, majd a nagyteljesítményű porszívónak és egyéb eszközöknek köszönhetően sokkal szebbé tudjuk varázsolni az autó kárpit felületeit. 

Ezután vegyszeres műanyag törlés következik.

Majd a műveletek végén jöhet az ablaktisztítás.

Válassz csomagjaink közül amelyekben számos extra tisztítást és ápolást találsz az autód részére.

mercure_autokozmetika_belső_tisztítás_belső_takarítás

Műanyag tisztítás és ápolás:

Érzésre és látványra egyaránt sokkal szebb lesz az autója, ha a műanyag felületeket időről időre átmossuk és eltávolítjuk a szennyeződéseket, majd leápoljuk, ami ad egy kis fényt illetve visszaadja eredeti színét és taszítja a por lerakódását a felületeken.

Persze nem örökre maximum 1-2 hétig amíg újra nem találkozunk.

Ózonos fertőtlenítés:

A mai világban az egyik legtöbbet használt eszközünk az autónk, amelyet szintén fertőtleníteni kell.

Az ózonos fertőtlenítés lehetővé teszi, hogy frissen tartsuk a légkondicionálót is az autónkban hiszen az ózon minden baktériumot elpusztít.

A kezelést zárt térben végezzük, miközben járó motorral és bekapcsolt szellőző rendszerrel lehetővé tesszük, hogy mindenhova eljusson az ózon az autóban, amelyet egy jó nagy szellőztetés követ. A kezelés önmagában 1 órát vesz igénybe, ajánlott legalább alap belső tisztítás után végezni.

mercure_autokozmetika_slider

Bőr tisztítás és ápolás:

Ahogy az autód egyéb részeinek úgy a bőrnek is szüksége van a tisztításra és az ápolásra.

Ennek megfelelően porszívózás után megtisztítjuk a bőrfelületeket, bőrtisztítóval és mikroszálas kendővel, a makacsabb szennyeződésekhez bőrtisztító kefét használva.

Aztán pedig leápoljuk a felületet, hogy visszaadja eredeti fényét, hogy újra friss és puha legyen és védelmet képezzen rajta.

mercure_autokozmetika_bőr_ápolás

Kárpittisztítás:

A ritkán takarított autóknál majdnem minden esetben, ahhoz hogy újra tiszták legyenek, erősebb tisztítási eljáráshoz kell folyamodni, hogy a kárpit mélyéről is eltávolíthassuk a szennyeződést. Illetve akkor is ha esetleg kifolyik valami a kárpitra és foltot hagy maga után.

A kárpit tisztítás egy napot vesz igénybe mivel a több órás takarítás után még ki is kell száradnia a kárpitoknak, ha nem várjuk meg a száradást és beleülünk foltosodhat a kárpit.

Ablaktisztítás:

Mindenki másképp csinálja… A lényeg, hogy tiszta legyen.

Első lépésben nedves vegyszeres viledával eltüntetjük a koszt majd egy száraz mikroszálas kendővel vagy papírral szárazra töröljük a felületet eltüntetve minden maradék szennyeződést. 

mercure_autokozmetika_ablak_tisztítás

Polírozás:

Megkopott a fényezés, karcos az autója?

Sajnos ezeket nehéz kivédeni, ezért találták ki a polírozást.

Egylépcsős és többlépcsős polírozás is szóba jöhet, attól függ milyen karcokat szeretnénk eltávolítani.

A polírozás végén pedig szükség van a védelemre ezért legalább a waxolás a végső folyamat, hogy a gépjárműve tartósan szép és csillogó legyen akár amikor kijött a szalonból. 

mercure_autokozmetika_polírozás

Lámpa Polírozás:

Külső tisztítás után, maszkoló szalaggal körbe ragasztjuk a lámpát.

Majd kopástól függően polírozzuk és csiszoljuk a lámpabúrát amíg minden karc és kopás el nem tűnik amit el lehet távolítani.

Majd tisztítjuk és zsírtalanítjuk a felületet, amelyet fényszóróvédő bevonattal fejezünk be.

Ez a recept egy megkopott lámpa felújítására. 🙂

Waxolás:

Szeretné megőrizni autója szépségét, akkor szüksége van védelemre a kaszninak is! A wax kezelés segít, hogy autója mindig csillogjon villogjon!

Megakadályozza, hogy a bogarak nagy része bele égjen a fényezésbe, a szennyeződések is kevésbé tapadnak meg a felületen,  illetve télen nyáron védi gépjárművét a környezeti hatásoktól.

A wax tartóssága sok tényezőtől függ, egyrészt az anyag minőségétől függ.

Függ attól, hogy milyen gyakran mossuk az autónkat és legfőképpen attól, hogy mivel mossuk. Vannak olyan erős vegyszerek amik lehozzák a szennyeződést könnyedén de sajnos megrövidítik a waxok hatását, ezért érdemes szólni amikor elviszi az autóját egy mosóba, hogy kezelve van az autója. Érdemes időszaktól függően 2-3 havonta elvégezni a kezelést.

mercure_autokozmetika_wax_viaszolás